Jogurtová panna cotta s nektarinkovým želé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 375 ml Džus jablečný
  • 500 ml Jogurt bílý
  • 4 ks Nektarinka
  • 4 plátek Želatina bílá plátky
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Voda z pomerančových květů
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 218 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 72 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 17.9 mg
  • Draslík 514.1 mg
  • Vláknina 3880 mg
  • Vitamín A 3880 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Želatinu namočíme do studené vody. Mezitím zahřejeme v kastrůlku jogurt s medem, odstavíme a vmícháme 2 plátky želatiny. Směs rozdělíme do 4 vyšších pohárků a necháme ztuhnout v lednici.

  • 2

    Zahřejeme jablečný džus, přidáme pomerančovou vodu, odstavíme a vmícháme zbytek želatiny.

  • 3

    Do vychlazených pohárků položíme na jogurt nektarinku, uvařenou v páře a vychlazenou, zalijeme připraveným želé a opět dáme do lednice. Když dezert ztuhne, podáváme.

Komentáře k receptu