Zeleninové mušle s čočkovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 225 g Čočka jedlá
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Kmín římský
  • 3 ks Lilek
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 8.5 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Kari pasta
  • 2 polévková lžíce Máta
  • 6 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 6.56 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 145 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 871.9 mg
  • Vláknina 35947.1 mg
  • Vitamín A 35947.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pod studenou tekoucí vodou opláchneme čočku a necháme okapat. Dáme ji do hrnce s vodou a rozetřeným česnekem a pod pokličkou vaříme 30 minut.

  • 2

    Lilky povaříme v hrnci s osolenou vařící vodou 5 minut, poté je necháme okapat a na 5 minut ponoříme do studené vody. Necháme okapat, podélně překrojíme na poloviny a vydlabeme dužiny, aby z 1 cm silné slupky vznikla mušle. Dáme stranou.

  • 3

    Do vymazaného pekáče (2 lžíce oleje) dáme lilkové mušle, potřeme je olejem (2 lžíce) a posypeme solí a pepřem. V předehřáté troubě na 190 stupňů pečeme 10 minut.

  • 4

    2 lžíce oleje rozpálíme v pánvi, přidáme kmín, pokrájenou cibuli a pokrájená rajčata a smažíme 5 minut. Odloženou dužinu pokrájíme, přidáme do pánve s kari pastou, skořicí, nakrájenými chilli papričkami a mátou a vaříme 5 minut.

  • 5

    Přimícháme čočku a zbývající olej. Naplníme směsí mušle, zakápneme olejem a dáme na 15 minut péct.

  • 6

    Můžeme podávat jak horké, tak studené, zalité lžící bílého jogurtu.

Komentáře k receptu