Rýže s fazolemi
Suroviny
- 175 g Rýže dlouhozrnná
 - 125 g Fazole červené sterilované
 - 2 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Koření Orientální
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Chilli paprička
 - 2 ks Rajčata
 - 1.5 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 0.35 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 218 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 294 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 296.1 mg
 - Vláknina 6962.3 mg
 - Vitamín A 6962.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži uvaříme v hrnci s mírně osolenou vodou, až změkne. Propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, osmahneme na něm pokrájené papriky a cibuli. Přidáme pokrájená rajčata, chilli a dvě minuty smažíme. Do rýže přidáme směs zeleniny a červené fazole. Zamícháme, aby se vše promísilo.
 - 
                                3
Vmícháme nasekanou bazalku, tymián, orientální koření, sůl, pepř a ihned podáváme.