Vepřové kotlety po indicku
Suroviny
- 200 g Jogurt bílý
 - 700 g Vepřové kotlety
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.5 kávová lžička Kardamom
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 318 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 127.3 mg
 - Draslík 801.8 mg
 - Vláknina 2484.5 mg
 - Vitamín A 2484.5 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z omytých kotlet odřízneme do poloviny maso od kosti, kotlety mírně naklepeme a po okrajích nařízneme.
 - 
                                2
V misce rozetřeme česnek s nastrouhanou cibulí, přidáme kmín, zázvor, pepř, mletou papriku, kardamom, sůl a vše dobře promícháme.
 - 
                                3
Připravenou směsí potřeme kotlety, vložíme je do mísy a zalijeme jogurtem. Necháme několik hodin odležet.
 - 
                                4
Kotlety vyjmeme z marinády a osmažíme po obou stranách na pánvi na oleji.
 - 
                                5
Vhodnou přílohou je dušená rýže.