Kandované sladké brambory se zázvorem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory sladké (Batáty)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Zázvor celý
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 1.5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 124 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 336.1 mg
  • Vláknina 3884.5 mg
  • Vitamín A 3884.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci zahříváme olej a med asi 1 minutu. Když začne směs bublat, přidáme oloupané, na kousky nakrájené sladké brambory. Pod pokličkou zvolna vaříme 5 minut.

  • 2

    Když brambory začnou pouštět šťávu, přidáme oloupaný, nastrouhaný zázvor a citronovou kůru. Pod pokličkou vaříme ještě 10-15 minut.

  • 3

    Potom pokličku odstraníme a do hrnce vsypeme sůl. Zvýšíme příkon tepla a zprudka vaříme 5 minut, aby šťáva zhoustla.

  • 4

    Podáváme jako přílohu k masovým pokrmům.

Komentáře k receptu