Wraps s rýží a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 43 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Kukuřice cukrová
  • 200 g Kuřecí prsa
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Salát ledový
  • 100 g Karotka
  • 400 g Rýže Basmati
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 0.5 kávová lžička Kerblík
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 4 ks Tortilla
  • 2 stroužek Česnek
  • 2.5 dl Jogurt bílý
  • 0.27 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 0.5 polévková lžíce Řeřicha
  • 0.27 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Semínka slunečnicová loupaná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 832 kcal
  • Sacharidy 147 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 547 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 143 g
  • Cholesterol 33.6 mg
  • Draslík 1000.7 mg
  • Vláknina 36996.4 mg
  • Vitamín A 36996.4 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větší míse vyšleháme bílý jogurt. Omyjeme bylinky: kopr, řeřichu, kerblík. Pak je drobně pokrájíme a s prolisovaným česnekem a mořskou solí přimícháme do jogurtu.

  • 2

    Žampiony očistíme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kroužky. Karotku očistíme, omyjeme a pokrájíme na nudličky. Nakládanou cukrovou kukuřici scedíme a necháme odkapat. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.

  • 3

    Rýži Basmati uvaříme podle návodu na obalu. Uvařenou rýži vyklopíme do mísy. V pánvi rozpálíme olej s máslem, na kterém orestujeme kuřecí maso (2 minuty), pak přidáme cibuli, žampiony, promícháme, zakryjeme poklicí a dusíme 3-4 minuty. Pak vše z pánve vyjmeme, dáme do druhé mísy, podle chuti dosolíme solí, bílým pepřem a promícháme.

  • 4

    Listy ledového salátu nakrájíme na dlouhé proužky. Do mísy s rýží přidáme všechny ingredience, kromě jogurtu se salátem, a důkladně promícháme. Podle potřeby dochutíme solí.

  • 5

    Tortilly nahřejeme, rozložíme a potřeme vrstvou jogurtu tak, aby zůstaly minimálně okraje 2 cm nenatřené. Jogurtovou vrstvu posypeme slunečnicovými semínky. Navrstvíme připravenou masovou směs, obložíme proužky salátu, opatrně stočíme a konce tortilly přeložíme směrem k náplni a stiskneme. Pak tortilly zabalíme do pergamenového papíru, oba konce papíru pevně uzavřeme.

Komentáře k receptu