Vepřový bůček pečený s párky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Párky jemné
  • 30 g Sůl
  • 2 g Kmín celý
  • 1000 g Vepřový bok
  • 600 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 579 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 1197 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 188.8 mg
  • Vláknina 42 mg
  • Vitamín A 42 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový bůček zbavíme žeberních kostí, opláchneme a podélně protkneme oloupanými párky. Maso mírně osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáče kůží dolů na rozsekané kosti a podlijeme vodou. Pečeme zvolna doměkka a dozlatova. Během pečení bůček přeléváme šťávou a podléváme vodou.

  • 2

    Před koncem pečení bůček obrátíme, nařízneme kůži na proužky a maso dopečeme.

  • 3

    Upečený bůček vyjmeme, do šťávy podle potřeby přilijeme vodu, krátce převaříme a procedíme.

Komentáře k receptu