Koláč se sýrem a špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Listové těsto
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 225 g Špenát listový čerstvý
  • 50 g Mandle mleté
  • 25 g Arašídy
  • 100 g Ricotta
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 273 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 209.6 mg
  • Draslík 478.9 mg
  • Vláknina 7237.5 mg
  • Vitamín A 7237.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 5.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchneme špenát, vložíme ho do velkého hrnce s vodou a vaříme 5 minut, až zvadne. Necháme ho okapat, vymačkáme přebytečnou vodu.

  • 2

    Na plech vysypeme arašídy a necháme péct pod grilem 3 minuty.

  • 3

    V misce smícháme špenát, 2 vejce, ricottu, oříšky a vše ušleháme. Přidáme mleté mandle a parmezán.

  • 4

    Listové těsto rozválíme na 2 čtverce o rozměrech 20x20 cm. Odřízneme okraje a odřezky dáme stranou.

  • 5

    Na plech dáme 1 čtverec těsta a naplníme ho špenátovou směsí tak, aby zůstaly okraje těsta volné. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem a navrch položíme druhý čtverec těsta.

  • 6

    Přiléhající okraje těsta přitiskneme k sobě, aby se spojily.

  • 7

    Koláč potřeme zbytkem rozšlehaného vejce a pečeme v předehřáté troubě 10 minut při teplotě 220 stupňů. Poté snížíme teplotu na 190 stupňů a pečeme dalších 30 minut.

  • 8

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu