Pohanka s vepřovým masem a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Vepřové maso pečené
  • 150 g Pohanka
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 2 kávová lžička Vegeta
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 5 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 203 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 36.3 mg
  • Draslík 287.1 mg
  • Vláknina 2552.5 mg
  • Vitamín A 2552.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pohanku spaříme vroucí vodou, propláchneme studenou vodou a vsypeme na cibulku zpěněnou v kastrole na oleji. Zalijeme dvojnásobným množstvím vývaru, okořeníme a přidáme nadrobno nakrájený česnek.

  • 2

    Omytá rajčata nakrájíme na plátky, očištěné papriky nakrájíme na nudličky. Spolu s nakrájeným vařeným nebo pečeným masem přidáme k pohance. Zamícháme a pod pokličkou zvolna dusíme asi 20 minut.

  • 3

    Při podáváním posypeme každou porci nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu