Asijský platýz
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 253 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 654 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 96 mg
 - Draslík 856.6 mg
 - Vláknina 2252.5 mg
 - Vitamín A 2252.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.2 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na marinádu smícháme nakrájená kolečka zázvoru s česnekem, slunečnicovým a sezamovým olejem, sherry, sherry octem a sójovou omáčkou. Marinádou obalíme filety platýze.
 - 
                                2
Nádobu s platýsem zakryjeme a vložíme na 30 minut marinovat do chladničky, během marinování porce jednou otočíme.
 - 
                                3
Rybu vyndáme z marinády a osolíme je. Potom je obrácené kůží dolů 4-5 minut grilujeme 7 cm pod horkým grilem.
 - 
                                4
Platýse servírujeme horkého, zdobíme kolečky z jarní cibulky.