Rolky z kuřecích stehen s bílým zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 2 g Sůl
  • 350 g Zelí hlávkové bílé
  • 400 g Kuřecí stehna
  • 100 g Klobása vepřová
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 dl Smetana sladká 12%
  • 1 polévková lžíce Podravka
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 828 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 637 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 135.3 mg
  • Draslík 614.6 mg
  • Vláknina 7019.7 mg
  • Vitamín A 7019.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí stehna vykostíme, omyjeme, osušíme a připravíme z masa plátky. Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Klobásu nakrájíme na hranolky, cibuli oloupeme a nakrájíme a kolečka, zelí na nudličky.

  • 3

    Plátky masa pokryjeme zelím, cibulí a proužkem klobásy. Zabalíme do roládky a otvory uzavřeme párátky, jehlami na špízy nebo nití.

  • 4

    Ještě trošku osolíme a opepříme.

  • 5

    Na rozehřátém oleji v pánvi osmahneme zbytek cibule. Na cibuli dáme roládky a smažíme.

  • 6

    Když je maso osmažené, přidáme nakrájené zelí, dochutíme Podravkou. Vše dusíme, dokud není zelí i maso měkké.

  • 7

    Nakonec maso vyndáme ven z pánve. Směs zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali trochu hladké mouky. Ještě chvíli prohřejeme.

Komentáře k receptu