Rolky z listového těsta se sardinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 400 g Listové těsto
  • 200 g Ryby v oleji a vlastní šťávě
  • 10 g Tuk rostlinný
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Bazalka
  • 1 špetka Rozmarýn sušený
  • 1 špetka Koriandr mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 0.02 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 38 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 30.4 mg
  • Draslík 105.5 mg
  • Vláknina 3102.4 mg
  • Vitamín A 3102.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli a omytý pórek nakrájíme najemno, česnek prolisujeme a vše osmahneme v pánvi s rozpáleným olejem. Dáme do misky a smícháme s kořením a hořčicí, podle chuti osolíme a opepříme a necháme vychladnout.

  • 2

    Z vyváleného listového těsta vykrájíme 12 čtverců. Doprostřed každého čtverce dáme rybičku, na ni část připravené zeleninivé směsi, těsto zarolujeme a na koncích stiskneme, aby náplň nemohla vytéci.

  • 3

    Rolky naskládáme na vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v troubě, předehřáté na 200°C 10-15 minut, dokud nemají zlatavou barvu.

  • 4

    Podáváme jako teplý nebo studený předkrm, ozdobené jemně nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu