Fajitas se svíčkovou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Hovězí svíčková
  • 100 g Ředkvička
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 450 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 250 g Cibulka jarní
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 25 g Koriandr čerstvý
  • 20 g Chilli paprička zelená
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 40 ml Pomerančová šťáva
  • 20 ml Limetková šťáva
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Avokádo
  • 8 ks Tortilla
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Chilli koření mleté
  • 2 polévková lžíce Tequila silver
  • 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 994 kcal
  • Sacharidy 158 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 681 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 158 g
  • Cholesterol 56.5 mg
  • Draslík 1542 mg
  • Vláknina 50627.2 mg
  • Vitamín A 50627.2 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.5 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Marináda: Smícháme pomerančovou a citronovou šťávu, tequilu, nadrcený česnek, koriandr, chilli koření, mletou papriku, kmín, podle chuti sůl a pepř. Maso v marinádě několikrát obrátíme a necháme přes noc v chladničce marinovat.

  • 2

    Příloha: Smícháme rajčata, nakrájené ředkvičky, kolečka jarní cibulky, chilli papričky, koriandr a limetkovou šťávu. Zakryjeme a až do podávání necháme chladit.

  • 3

    Svíčkovou vyndáme z marinády a osušíme. Dáme ji 7-10 cm pod horký gril a grilujeme podle chuti: krvavé maso 3 minuty z každé strany, středně propečené 4 minuty a dobře propečené 5-6 minut. Přikryjeme fólií a necháme 5 minut stát.

  • 4

    Zatím ohřejeme tortilly podle návodu.

  • 5

    Maso nakrájíme na plátky, upravíme na mísu a posypeme koriandrem. Podáváme s tortillami, rajčatovou přílohou, na kostičky nakrájeným avokádem a zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu