Fajitas s krůtím masem z Mexika

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Krůtí prsa - sval. mražená
  • 100 g Cukr krupice
  • 115 g Zeleninová směs mexická - Bonduel
  • 35 g Koření Fajitas
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 40 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Limetka kafrová
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 balení Tortilla
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 613 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 267 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 19.5 mg
  • Draslík 356.6 mg
  • Vláknina 12964.8 mg
  • Vitamín A 12964.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí maso nakrájíme na nudličky, vložíme do skleněné nebo dřevěné misky, přidáme kořenicí směs Fajitas, velmi důkladně promícháme a necháme přikryté v lednici odpočívat.

  • 2

    Mezitím připravíme salsu - v misce smícháme na jemno pokrájená rajčata s červenou cibulí a chilli papričkou, nasekanou koriandrovou nať, trochu šťávy z limetky, špetku cukru, sůl, pepř, vše nakonec zalijeme, důkladně promícháme se lžící olivového oleje.

  • 3

    Zbytek oleje rozehřejeme v pánvi se silným dnem na středně silném až prudkém plameni a restujeme připravené krůtí nudličky cca 6 minut do zlatova, často obracíme a promícháváme. V případě potřeby můžeme dolít trochu oleje.

  • 4

    Zároveň upečeme tortilly podle návodu na obalu a udržujeme je teplé. Na upečenou tortillovou placku navršíme orestované kuřecí nudličky, poté placku smotáme do rolky.

  • 5

    K tortillovým plackám podáváme salsu, smetanu a mexickou omáčku, které servírujeme kařdou zvlášť v miskách.

  • 6

    K ozdobení použijeme na osminky rozkrájenou limetku.

Komentáře k receptu