Bílá cibulová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 248 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 572 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 52 mg
 - Draslík 69.5 mg
 - Vláknina 1020 mg
 - Vitamín A 1020 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 111.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli si nakrájíme nadrobno. V polovině dávky smetany si rozmícháme mouku.
 - 
                                2
Na pánvi si rozpustíme máslo a na něm necháme zesklovatět cibuli, zalijeme vývarem a povaříme. Rozmixujeme ručním mixérem a zalijeme polovinou smetany, ve které je rozmíchaná mouka. Za stálého míchání povaříme a zředíme zbytkem smetany. Podle chuti dosolíme.