Hovězí kýta s artyčoky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 15 g Tymián čerstvý
  • 5 g Sůl
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 60 g Rajčata
  • 400 g Artyčoky
  • 130 g Olivy černé
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 750 ml Víno červené
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Hovězí maso zadní
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 631 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1037 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 116 mg
  • Draslík 611.3 mg
  • Vláknina 13341.8 mg
  • Vitamín A 13341.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na marinádu smícháme víno, olej, rajský protlak, nasekanou cibuli, drcený česnek, tymián, sůl a pepř. Do marinády přidáme kostky masa, promícháme, přikryjeme a necháme přes noc v chladničce marinovat.

  • 2

    Vyjmeme maso z marinády, osolíme ho a opepříme a dáme na hlubokou pánev s rozehřátým olejem. Zprudka smažíme. Maso zalijeme částí

  • 3

    marinády a přidáme sušená rajčata. Podusíme přikryté pokličkou. Podle potřeby doléváme marinádu.

  • 4

    Měkké maso děrovaným cedníkem vyjmeme a vydušený základ zaprášíme hladkou moukou. Mouku v základu osmažíme, přilijeme vývar a zbylou marinádu a dobře provaříme.

  • 5

    Do nádoby vrátíme znova maso, artyčoky, olivy a ještě asi 10 minut prohříváme. Dokořeníme a podáváme ozdobené tymiánem.

Komentáře k receptu