Hovězí kýta s čabajkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Hovězí kýta
  • 150 g Klobása - Čabajka
  • 20 g Petržel - nať
  • 80 ml Olej slunečnicový
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 4 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 505 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 149 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 58 mg
  • Draslík 426.5 mg
  • Vláknina 894.2 mg
  • Vitamín A 894.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 5.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí kýtu omyjeme, osušíme a prošpikujeme na kousky rozkrájenou klobásou. Potřeme solí, pepřem, vložíme do tlakového hrnce na rozpálený olej, ze všech stran zprudka opečeme. Maso vybereme, do rozpáleného oleje vložíme drobně nasekanou cibuli, osmahneme ji do hněda. Opět vložíme do hrnce maso, podlijeme vodou, hrnec uzavřeme poklicí a 30 minut dusíme do měkka.

  • 2

    Maso vybereme, ve víně rozkvedláme mouku, vlijeme do šťávy z masa, promícháme a přivedeme k varu. Vsypeme nasekanou petrželovou nať a stáhneme ze sporáku.

  • 3

    Měkké maso nakrájíme na plátky a poklademe na jednotlivé talíře. Polijeme připravenou omáčkou, s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře k receptu