Marinovaná jehněčí kýta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 791 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 511 mg
 - Bílkoviny 64 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 231 mg
 - Draslík 1063.9 mg
 - Vláknina 238.8 mg
 - Vitamín A 238.8 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Marináda: smícháme citronovou šťávu, med, drcený česnek a oba druhy hořčice. Vykostěnou kýtu v marinádě několikrát obrátíme, mísu přikryjeme a necháme 1-2 dny marinovat v chladničce.
 - 
                                2
Kýtu vyjmeme z marinády, marinádu přecedíme a uchováme. Maso osolíme a grilujeme 20-25 minut z každé strany 15 cm pod horkým grilem, občas je potíráme marinádou.
 - 
                                3
Vyzkoušíme, zda je maso hotové: do nejsilnější části zapíchneme jehlu. Měla by vytékat čirá šťáva.
 - 
                                4
Kýtu zakryjeme alobalem a necháme 5-10 minut stát na teplém
 - 
                                5
místě. Z pekáčku v grilu lžící sebereme všechen tuk, šťávu přecedíme do omáčníku a podáváme k masu.