Marinovaná jehněčí kotletka na listovém špenátu s fettucine

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo bylinkové
  • 300 g Špenát listový čerstvý
  • 250 g Těstoviny Fettuccine
  • 600 g Jehněčí kotlety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pažitka
  • 1 kávová lžička Petržel kudrnka
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 dl Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1254 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 98 g
  • Sodík 348 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 99 mg
  • Draslík 1051.2 mg
  • Vláknina 7402 mg
  • Vitamín A 7402 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso důkladně očistíme, odstraníme blanky a přebytečný lůj. Olej smícháme s nasekanými bylinkami a plátky česneku, vložíme maso a necháme min. 2h marinovat na chladném místě.

  • 2

    Poté v pánvi rozpálíme olej a kotletky na něm zprudka opečeme. Přemístíme do zapékací mísy, poklademe plátky bylinkového másla, čerstvým rozmarýnem, ochutíme solí a pepřem. V troubě předehřáté na 170 °C pečeme max. 12-15 minut.

  • 3

    Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu al dente a scedíme. Cibuli nasekáme najemno, orestujeme na olivovém oleji, přidáme očištěný špenát, dochutíme prolisovaným česnekem, osolíme, opeříme, případně dochutíme muškátovým oříškem.

  • 4

    Těstoviny i se špenátem rozdělíme na talíře, doplníme pečenými kotletkami a ihned podáváme.

Komentáře k receptu