Základní vinná omáčka se šalotkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Šalotka
  • 400 ml Víno červené
  • 400 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 5 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 246 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 335 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 439.3 mg
  • Vláknina 1502.3 mg
  • Vitamín A 1502.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji zpěníme šalotku na kolečka, přidáme pepř, česnek na plátky a snítku rozmarýnu. Opékáme asi 3 minuty. Přilijeme ocet a povaříme do zhoustnutí.

  • 2

    Doplníme vínem a vývarem, necháme probublávat a odpařit na 250 ml. Přecedíme nebo vyndáme česnek a rozmarýn, osolíme a přidáme máslo. Výborné například k masům.

Komentáře k receptu