Kančí roláda plněná králičím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 500 g Králičí maso
  • 400 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 3 ks Cibule
  • 4 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 1.5 kg Kančí bok
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 457 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 169 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 250.1 mg
  • Draslík 343.6 mg
  • Vláknina 3931.9 mg
  • Vitamín A 3931.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí bok vykostíme a rozřízneme tak, aby vznikl plát. Lehce naklepeme, osolíme a poprášíme paprikou.

  • 2

    Dva rohlíky nakrájíme a namočíme do mléka, jednu cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petržel jemně nasekáme, dva rohlíky nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Vykostěného králíka umeleme a v míse promícháme se zbylými surovinami, přimícháme vejce, okořeníme mletým pepřem a drceným kmínem.

  • 4

    Směsí potřeme plát masa, zavineme, převážeme potravinářským provázkem a vložíme na pekáč spolu s dvěma cibulemi, které jsme nakrájeli na kolečka. Roládu podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme horkou vodou.

Komentáře k receptu