Zapečený řízek ze srnčí kýty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 120 g Anglická slanina
  • 600 g Srnčí kýta
  • 120 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 120 g Žampiony čerstvé
  • 80 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Hrušky
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1004 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 1260 mg
  • Bílkoviny 75 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 65.2 mg
  • Draslík 418.8 mg
  • Vláknina 7084.2 mg
  • Vitamín A 7084.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 11.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme je, osolíme, opepříme, zakapeme jednou lžící olivového olejem a pod fólií necháme alespoň dvě hodiny marinovat. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, slaninu na proužky a na sádle orestujeme. Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme je na silné plátky a osmažíme na másle. Sýr nahrubo nastrouháme.

  • 2

    Poté řízky usmažíme na slunečnicovém oleji, přeložíme je do pekáče, překryjeme žampiony se slaninou, plátky hrušek, zasypeme sýrem a zapečeme v předehřáté troubě, až se sýr roztaví.

Komentáře k receptu