Vepřový řízek zapečený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 dkg Cibule
  • 10 dkg Olej stolní
  • 60 dkg Vepřová kýta
  • 30 dkg Debrecínská pečeně
  • 40 dkg Žampiony čerstvé
  • 20 dkg Sýr Eidam cihla 30%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3929 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 309 g
  • Sodík 585 mg
  • Bílkoviny 256 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 538 mg
  • Draslík 3373.4 mg
  • Vláknina 10199 mg
  • Vitamín A 10199 mg
  • Vitamín B6 3.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 220.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z vepřové kýty nakrájíme čtyři řízky, naklepeme, osolíme a na oleji zprudka opečeme, po obou stranách.

  • 2

    Řízky vyndáme a na výpeku osmahneme nakrájenou cibuli a plátky žampionů, podusíme.

  • 3

    Řízky rozložíme na pekáč pokryjeme žampióny s cibulí, plátky debrecínky a sýra, zalijeme smetanou a 5 minut zapékáme.

Komentáře k receptu