Rajčatová omáčka nezahuštěná
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 118 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 7 g
- Sodík 338 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 485.7 mg
- Vláknina 5392.6 mg
- Vitamín A 5392.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Cibuli spolu se zeleninou si očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno a zeleninu nastrouháme na jemném struhadle. 
- 
                                2Všechnu zeleninu budeme dusit na oleji. 
- 
                                3Jakmile je zelenina dušená, přidáme omytá a nakrájená rajčata, rozsekaný česnek, petrželovou nať nakrájenou nadrobno. Vše osolíme, opepříme a necháme dusit tak dlouho, až je vše dostatečně měkké a omáčka zahoustlá. 
- 
                                4Omáčku podáváme s rýží nebo s těstovinami a posypeme parmezánem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        