Rajčatová omáčka s česnekem a bazalkou

Hodnocení 5x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 69 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 241 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 231.2 mg
  • Vláknina 2950.3 mg
  • Vitamín A 2950.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek za stálého míchání osmažíme na rozehřátém oleji dozlatova.

  • 2

    Přidáme rajčatový protlak, loupaná rajčata, polovinu lístků bazalky a vše promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme, snížíme příkon tepla a omáčku zvolna vaříme asi 20 minut do zhoustnutí.

  • 3

    Těsně před podáváním vmícháme do omáčky zbylé lístky bazalky.

Komentáře k receptu