Jablkový závin s pudinkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 956 kcal
- Sacharidy 158 g
- Tuky 37 g
- Sodík 335 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 113 g
- Cholesterol 37.5 mg
- Draslík 535.5 mg
- Vláknina 22700 mg
- Vitamín A 22700 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na menší kousky. Přisypeme cukr a pudink, necháme vše 15 minut povařit.
-
2
Těsto rozválíme na 5 mm silný plát, naplníme vychladlou směsí a zarolujeme. Pečeme při 175 °C 30 minut na plechu vyloženém papírem na pečení. Servírujeme vychladlé, pocukrované moučkovým cukrem.