Meruňkový džem s vůní levandule

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Meruňky
  • 750 g Cukr želírovací
  • 100 ml Voda pitná
  • 10 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Levandule - květ
  • 1 ks Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 584 kcal
  • Sacharidy 140 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 140 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 437.9 mg
  • Vláknina 6706.7 mg
  • Vitamín A 6706.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Meruňky a citrony očistíme a pokrájíme na drobné kousky. Přendáme do hrnce, přilijeme 100 ml vody, přidáme želírovací cukr.

  • 2

    Uvedeme k varu a vaříme 60 minut. Poté vmícháme olej, ve kterém jsme zamíchali trochu květů z levandule a džemem naplníme vyvařené sklenice. Pevně zavřeme víčka a necháme vystydnout dnem vzhůru při pokojové teplotě.

Komentáře k receptu