Vepřový bůček debrecínský

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Párky Debrecínské
  • 30 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 2 g Kmín celý
  • 200 g Hovězí maso přední
  • 1000 g Vepřový bok
  • 600 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 590 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 1214 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 84.4 mg
  • Draslík 270.7 mg
  • Vláknina 624 mg
  • Vitamín A 624 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a rozřízneme na plát, který naklepeme doširoka.

  • 2

    Hovězí maso společně s cibulí umeleme, osolíme, opepříme a přidáme drcený kmín. Vše promícháme.

  • 3

    Plát masa potřeme směsí, do středu položíme oloupané párky a maso zavineme do rolády. Převážeme provázkem a osolíme na povrchu.

  • 4

    Roládu položíme do pekáče na přesekané kosti, podlijeme vodou a za občasného přelévání vlastní šťávou pečeme v rozehřáté troubě doměkka.

  • 5

    Měkké, dozlatova upečené maso vyjmeme z pekáče. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a rozmícháme. Podle potřeby dosolíme a povaříme.

  • 6

    Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník a necháme stát na okraji sporáku, až vystoupí tuk na povrch.

Komentáře k receptu