Čokoládový koláč s pudinkovým krémem a ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Borůvky
  • 100 g Jahody zahradní
  • 50 g Maliny
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 170 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Mouka pšeničná hrubá
  • 30 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr moučkový
  • 100 g Hera
  • 150 g Čokoláda hořká
  • 750 ml Mléko polotučné
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Pudinkový prášek - čokoládový
  • 1 polévková lžíce Kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 731 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 46 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 74 mg
  • Vláknina 5491.7 mg
  • Vitamín A 5491.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Heru smícháme s hladkou moukou, moučkovým cukrem, kakaem, vodou a žloutky. Vypracujeme těsto, které necháme v chladu odležet 30 minut. Ovoce omyjeme a necháme okapat.

  • 2

    Těsto vyválíme přes potravinářskou fólii a vyložíme jím kulatou dortovou formu, vymazanou 30g másla a vysypanou moukou. Překryjeme papírem na pečení a zatížíme luštěninami. Pečeme při 150°C cca 15 minut. Poté vyjmeme z trouby, odstraníme luštěniny a necháme vychladnout.

  • 3

    Mléko smícháme s pudinkem a cukrem a uvedeme k varu. Povaříme 2 minuty, poté odstavíme a vmícháme kousky čokolády a máslo. Vše vyšleháme do hladkého krému, kterým naplníme korpus. Necháme v chladu ztuhnout. Smetanu ušleháme do tuhé šlehačky, osladíme a potřeme jí korpus. Navrch dáme ovoce a poprášíme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu