Čokoládový mandlový dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 140 g Čokoláda hořká
  • 90 g Čokoláda hořká
  • 100 g Čokoláda hořká
  • 140 g Mandle
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 5 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Mouka pšeničná hrubá
  • 150 g Cukr krupice
  • 100 g Cukr moučkový
  • 70 g Cukr kostkový
  • 1 ks Citrony
  • 9 ks Vaječný bílek slepičí
  • 9 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 ks Vanilkový lusk
  • 0.0625 l Voda pitná
  • 0.0625 l Voda pitná
  • 0.125 l Smetana čerstvá ke šlehání
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1108 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 144 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 769.8 mg
  • Draslík 660.2 mg
  • Vláknina 15410 mg
  • Vitamín A 15410 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo umícháme, přidáme cukr, žloutky, tlučenou vanilku, kůru nastrouhanou z citronu a třeme cca 15 minut. Poté vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhanou čokoládu, strouhané mandle a mouku.

  • 2

    Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme cca 60 minut. Hotový dort necháme vychladnout, rozřízneme, naplníme krémem a přelijeme čokoládovou polevou.

  • 3

    Na krém svaříme kostkový cukr s vodou a strouhanou čokoládou do husté hmoty. Necháme zcela vychladnout, vmícháme žloutky a ušlehanou smetanu.

  • 4

    Na polevu rozehřejeme máslo se lžičkou vody a čokoládou. Za stálého míchání přidáváme po kapkách cukr svařený ve vodě. Umícháme dohladka.

Komentáře k receptu