Mandlový čokoládový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 175 g Cukr krupice
  • 230 g Máslo čerstvé
  • 85 g Mandle
  • 70 g Čokoláda 70% kakao
  • 5 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 51 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 187.8 mg
  • Draslík 49 mg
  • Vláknina 875 mg
  • Vitamín A 875 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 °C.

  • 2

    Dortovou formu vymažeme 10 g rozpuštěného másla a vložíme do lednice.

  • 3

    Čokoládu a máslo nakrájíme na kostky. Mandle jemně nastrouháme

  • 4

    V míse rozmícháme vejce, přidáme k nim cukr a pečlivě rozšleháme.

  • 5

    V kastrole na mírném plameni rozpouštíme máslo a čokoládu. Odstavíme z ohně, jakmile je máslo rozpuštěné a mícháme, dokud se nerozpustí i čokoláda a nevznikne hladká hmota.

  • 6

    Čokoládovou hmotu vmícháme do vajec, přidáme strouhané mandle a promícháme.

  • 7

    Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme zhruba 25 minut. Zda je těsto upečené, zkusíme vpíchnutím špejle. Pokud se těsto nelepí, je koláč hotový.

Komentáře k receptu