Vánoční roláda s hořkou čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 150 g Cukr krupice
  • 50 g Kakao
  • 175 g Čokoláda hořká
  • 250 g Cukr krupice
  • 225 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Cukr vanilka
  • 5 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Cukr vanilka
  • 6 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 405 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 145.2 mg
  • Draslík 39.6 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.

  • 2

    Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. V míse ušleháme z bílků a 50 g cukru tuhý sníh.

  • 3

    Do další mísy dáme žloutky, zbytek cukru a vyšleháme hustou žlutou pěnu. Poté přimícháme vanilkový cukr a kakao. Nakonec do těsta pomalu a zlehka přimícháme sníh z bílků.

  • 4

    Plech vyložíme pečícím papírem a vylijeme do něj těsto. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut. Poté necháme piškot zchladnout.

  • 5

    Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu.

  • 6

    Do mísy nasypeme cukr, přidáme máslo a utřeme v hladký krém. Nakonec přidáme vanilkový cukr a rozpuštěnou čokoládu.

  • 7

    Piškotovému plátu ořízneme okraje tak, aby vznikl obdélník. Celou plochu piškotu potřeme čokoládovým krémem (trochu si necháme na pomazání povrchu rolády) a piškot srolujeme a položíme na připravený tác.

  • 8

    Nakonec povrch rolády potřeme zbytkem čokoládového krému. Před podáváním dezert pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu