Omáčka z ořechů a smetany

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Ořechy vlašské
  • 500 g Smetana 12% (konzumní)
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 150 g Sýr Gorgonzola
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 356 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 553 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 64 mg
  • Draslík 81.2 mg
  • Vláknina 2268.3 mg
  • Vitamín A 2268.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 83.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V menším hrnci zahřejeme smetanu. Když je smetana dostatečně teplá, přimícháme do ní na kousky nakrájenou gorgonzolu. Za stálého míchání přidáme sůl, pepř, nadrcené ořechy a nastrouhaný sýr, důkladně prohřejeme, poté sundáme z plotny a ihned omáčku servírujeme.

Komentáře k receptu