Sezamové preclíčky – recept pro psy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 80 g Mouka pšeničná
  • 20 g Otruby pšeničné
  • 160 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Vývar z hovězích kostí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Droždí
  • 2 polévková lžíce Sezam - semena
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 169 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 257 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 40.9 mg
  • Draslík 205.4 mg
  • Vláknina 7742.7 mg
  • Vitamín A 7742.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve zapneme troubu na 170 °C, poté plech na pečení vyložíme pečícím papírem. Vývar rozpustíme v horké vodě a necháme vychladnout, mezitím v míse smícháme otruby, mouky a kvasnice, za stálého míchání přiléváme vzniklý vývar. Hněteme, dokud se těsto nelepí, poté vyklopíme těsto na vál posypaný moukou a v ruce párkrát prohněteme. Když se těsto už vůbec nelepí, rozválíme ho na silnější plát, který propícháme špičkou nože. Z plátu nožem krájíme plátky cca 2 mm široké, z každého plátku tvarujeme preclík, preclíky pokládáme na připravený plech.

  • 2

    Nakonec každý preclík potřeme vyšlehaným vejcem s trochou vody a posypeme sezamem.

  • 3

    Preclíky pečeme zhruba 30 minut do zlatohněda.

  • 4

    Hotové preclíky rozložíme na mřížku a necháme vyschnout.

Komentáře k receptu