Divoká kachna s játry
Suroviny
- 250 g Játra kuřecí
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 800 g Kachna divoká
 - 300 ml Mléko polotučné
 - 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 80 ml Olej rostlinný
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 3 ks Pepř černý celý
 - 2 špetka Muškátový květ
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 214 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 279.8 mg
 - Draslík 765.5 mg
 - Vláknina 11962.2 mg
 - Vitamín A 11962.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.2 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kachnu zbavíme kůže, vykostíme a nakrájíme na nudličky, játra nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme najemno.
 - 
                                2
Maso s játry usmažíme na oleji společně s cibulí. Poté vmícháme bešamelovou omáčku, smetanu, kmín, pepř, sůl a vše alespoň pět minut povaříme.
 - 
                                3
Bešamelovou omáčku připravíme z máslové jíšky, do které zašleháme mléko, přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list, pepř, sůl a muškátový květ. Omáčku za častého míchání povaříme dvacet minut. Potom omáčku přecedíme.