Vepřové bochánky se šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 500 g Maso mleté - mix
  • 50 g Houby nakládané
  • 50 g Anglická slanina
  • 50 g Hovězí uzený jazyk
  • 50 g Šunka dušená
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 188 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 37.4 mg
  • Draslík 29 mg
  • Vláknina 301.9 mg
  • Vitamín A 301.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme nadrobno, smícháme s mletým masem, prolisovaným česnekem, šunkou, vejcem a bílkem. Ochutíme muškátovým květem, rozmarýnem, pepřem a solí.

  • 2

    Ve šlehačce rozmícháme mouku a máslo a přivedeme k varu. Zahříváme za stálého míchání dokud hmota nezhoustne. Poté ji promícháme s masovou směsí a naplníme jí tukem vymazané formičky asi ze dvou třetin.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 4

    Formičky naskládáme do pekáčku, do poloviny zalijeme vodou a pečeme ve vodní lázni 40-45min. Hmota musí být propečená i ve středu.

  • 5

    Ve vypnuté troubě necháme chvíli vychladnout, vyklopíme a podáváme při pokojové teplotě, ozdobené uzeninou, nakládanými houbami a šlehačkou.

Komentáře k receptu