Kančí závitky na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 180 ml Víno bílé
  • 600 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kg Kančí kýta
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 597 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 420 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 60.7 mg
  • Draslík 249.6 mg
  • Vláknina 1159.3 mg
  • Vitamín A 1159.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petrželovou nať nahrubo nasekáme, očištěné žampiony nakrájíme na plátky.

  • 2

    Kančí kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a poklademe plátky slaniny. Řízky zavineme, převážeme nití a osmažíme na sádle. K závitkům přidáme mletou papriku, zamícháme, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme, až je měkké.

  • 3

    Udušené závitky vyjmeme, zbavíme nití a držíme na teple.

  • 4

    Do šťávy přidáme žampiony, petrželovou nať, víno, sůl, pepř a smetanu, v níž jsme rozšlehali mouku. Omáčku povaříme, zpět vložíme závitky, vmícháme máslo a prohřejeme.

Komentáře k receptu