Široké nudle s jarní cibulkou a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 140 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 180 g Sýr Čedar
  • 80 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 240 g Shiitake houby
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř citronový
  • 6 ks Cibule
  • 3 l Voda pitná
  • 1.3 dl Víno bílé
  • 1.4 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 3.18 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Hrozinky
  • 1.59 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 708 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 787 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 95.3 mg
  • Draslík 859.8 mg
  • Vláknina 11211.8 mg
  • Vitamín A 11211.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.4 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme vařit 2-3 litry vody s 1 lžičkou soli a lžící oleje. Nudle uvaříme podle návodu na zkus, pak je scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou a dáme zpět do hrnce. Přidáme k nim 1.5 lžíce rozpuštěného másla, promícháme a uchováme teplé.

  • 2

    Očistíme a omyjeme jarní cibulky, nakrájíme na kroužky. Petrželku kudrnku opláchneme, necháme okapat a drobně pokrájíme. Tvrdý sýr nastrouháme a dáme do misky. Velké hrozinky omyjeme, scedíme a rozkrájíme na poloviny. Sušená rajčata pokrájíme na kousky. Houby Shiitake očistíme, omyjeme a osušíme, pak je rozkrájíme na poloviny.

  • 3

    V pánvi na rozpuštěném másle (1 lžíce) s olejem (2 lžíce) zpěníme jarní cibulku, přidáme k ní hrozinky a sušená rajčata, promícháme a společně smažíme asi 1 minutu, přilijeme bílé víno a pomalu vaříme 3-4 minuty. Pak přidáme houby, přimícháme smetanu a pomalu vaříme do zhoustnutí přibližně dalších 5 minut. Dochutíme solí (0.5-1 lžička) a pepřem.

  • 4

    Houby s cibulkou přidáme do hrnce s těstovinami, promícháme, každou porci posypeme petrželkou, sýrem a podáváme.

Komentáře k receptu