Vepřový bůček plněný mrkví a kedlubnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřový bok
  • 150 g Kedlubna
  • 200 g Mrkev kořen
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 3 g Kmín drcený
  • 50 g Cibule
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 400 g Brambory vařené
  • 20 g Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 987 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 204 g
  • Sodík 1095 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 118.9 mg
  • Draslík 736.8 mg
  • Vláknina 9455 mg
  • Vitamín A 9455 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bůček bez kosti nařízneme tak, aby vznikla kapsa. Očištěnou kedlubnu a mrkev nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželku posekáme. Promícháme kedlubnu s mrkví, cibulí a petrželkou, přidáme trochu změklého másla a touto směsí naplníme kapsu v bůčku. Zašijeme nebo zpevníme párátky, vložíme do pekáčku, přidáme lžíci sádla, osolíme, opepříme, okmínujeme a vložíme do trouby. Pečeme při střední teplotě hodinu a půl, občas podléváme vodou.

  • 2

    Upečený bůček vyjmeme, naporcujeme, doplníme vařenými bramborami a podáváme.

Komentáře k receptu