Vepřový řízek olomoucký
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 614 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 983 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 158.9 mg
 - Draslík 669.3 mg
 - Vláknina 4455 mg
 - Vitamín A 4455 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou kýtu nakrájíme na čtyři plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Šunku nakrájíme na tenké plátky a po jednom plátku položíme na řízky. Přidáme po jednom kolečku olomouckých tvarůžků, přehneme napůl a zpevníme párátky. Plněné řízky obalíme v mouce, namočíme v rozkvedlaném vejci a nakonec obalíme ve strouhance.
 - 
                                2
Smažíme v rozpáleném sádle dozlatova, upravíme na talíře, doplníme bramborovou kaší a ozdobíme plátkem citronu.