Pečené žampiony plněné kančím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kančí plec
  • 150 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Žampiony čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 0.5 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 146 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 1659.6 mg
  • Vláknina 11027.5 mg
  • Vitamín A 11027.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velké žampiony opláchneme, odkrojíme nožičky. Kančí plec nakrájíme na kostky a umeleme s nožičkami žampionů, cibulí a česnekem. Do směsi přimícháme mouku, vejce, sůl, pepř a kmín. Směs dobře promícháme a naplníme jí žampiony.

  • 2

    Pekáč vymažeme sádlem, na pekáč vyrovnáme žampiony, podlijeme trochou vody a pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu