Vejce v sýrové omáčce
Suroviny
- 80 g Sýr Čedar
 - 500 ml Voda pitná
 - 150 ml Vývar zeleninový
 - 100 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 444 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 289 mg
 - Draslík 156.7 mg
 - Vláknina 861.8 mg
 - Vitamín A 861.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 37.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce uvaříme naměkko, zchladíme a oloupeme.
 - 
                                2
Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, za stálého míchání ji zředíme vývarem a krátce povaříme. Vmícháme nastrouhaný sýr, nasekanou petrželku a smetanu. Podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Omáčku zvolna prohřejeme a vložíme do ní vejce.
 - 
                                4
Vhodnou přílohou jsou vařené nebo opečené brambory.