Vejce v sýrové majonéze
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 144 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 374.4 mg
 - Draslík 123.1 mg
 - Vláknina 3829.8 mg
 - Vitamín A 3829.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.3 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Natvrdo uvařená vejce oloupeme a necháme prochladnout. Žloutek utřeme se solí a po kapkách přidáme olej.
 - 
                                2
Připravenou majonézu okořeníme pepřem, citronovou šťávou a přidáme nastrouhaný sýr.
 - 
                                3
Vejce podélně rozpůlíme, položíme na misku a přelijeme majonézou se sýrem. Obložíme listy hlávkového salátu.