Vepřové se zelím

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Kmín celý
  • 500 g Vepřový bok
  • 300 g Zelí kysané
  • 30 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 974 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 100 g
  • Sodík 296 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 382.8 mg
  • Vláknina 7155.3 mg
  • Vitamín A 7155.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.3 mg
  • Vitamín E 10.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpálíme olej, přidáme oloupanou a na tenké plátky nakrájenou 1 cibuli a osmahneme. Přidáme zelí, na tenké proužky nakrájenou zelenou papriku, kmín a dusíme do změknutí.

  • 2

    Bůček nakrájíme na středně velké plátky, které opečeme z obou stran na rozpáleném sádle doměkka. Přidáme nakrájenou zbylou cibuli, osolíme, podle chuti přidáme worcester, vmícháme uvařené zelí, dobře promícháme, dochutíme ještě pepřem a stáhneme z plotny.

Komentáře k receptu