Vepřové závitky se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřové maso libové
  • 500 g Zelí kysané
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 390 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 91.5 mg
  • Draslík 319 mg
  • Vláknina 6489.8 mg
  • Vitamín A 6489.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3162.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Naklepeme maso, osolíme a opepříme. Doprostřed každého plátku masa dáme zelí. Maso srolujeme a propíchneme jehlou, aby plátek držel pohromadě.

  • 2

    Do papiňáku dáme olej a závitky podusíme. Potom je přendáme na talíř a v papiňáku osmahneme cibulku. Vrátíme závitky zpět, maso podlijeme vodou a zakryjeme poklicí.

  • 3

    Dusíme do změknutí.

Komentáře k receptu