Zeleninové pesto k těstovinám

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 150 g Špenát listový čerstvý
  • 65 ml Olej olivový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 8 mg
  • Draslík 347.4 mg
  • Vláknina 3507.9 mg
  • Vitamín A 3507.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve otrháme potřebné množství špenátu, listy dáme na 5 vteřin do horké vody a ihned vyndáme a necháme osušit.

  • 2

    Petrželku očistíme a společně se špenátem, máslem, česnekem a ořechy rozmačkáme, poté s olejem a pepřem celé rozmixujeme na pesto.

  • 3

    Těstoviny uvaříme dle návodu a vzniklé pesto před vmícháním na těstoviny, zředíme pár lžícemi horké vody.

Komentáře k receptu