Srnčí na na houbách
Suroviny
- 350 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
 - 80 g Slanina vepřová
 - 400 g Hříbky čerstvé
 - 700 g Srnčí panenka
 - 2.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Koření Zvěřina
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Nové koření mleté
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 špetka Zázvor mletý
 - 1 dl Víno červené
 - 4 dl Zvěřinový vývar
 - 3 polévková lžíce Džem brusinkový
 - 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 4 polévková lžíce Smetana zakysaná 15%
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 886 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 37.6 mg
 - Draslík 645.5 mg
 - Vláknina 5011.1 mg
 - Vitamín A 5011.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na dlouhé hranolky (1 x 1 cm). Hřiby očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme. Konzervované zelené fazolky scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Několik dní odleželou srnčí panenku odblaníme, dobře omyjeme a osušíme. Prošpikujeme ji podélně slaninou a maso nakrájíme přes vlákno na plátky silné asi 2 cm. Pěstí je mírně rozklepeme.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme máslo (2 lžíce), na kterém zpěníme cibuli, přidáme k ní plátky hříbků a osmažíme je z každé strany dozlatova. Osolíme (0.5-1 lžička), posypeme bílým pepřem, přilijeme 4 dl silného vývaru a červené víno Madeiru. Vše přivedeme k varu a za občasného promíchání vaříme přibližně 4-5 minut. Omáčku dochutíme solí, špetkou zázvoru, špetkou muškátového oříšku a špetkou nového koření. Přimícháme brusinkový džem a provaříme.
 - 
                                4
V kastrolu rozpálíme olej s máslem (2 lžíce) a plátky prudce restujeme po 1-2 minutách z každé strany. Maso osolíme (1 lžička), posypeme čerstvě pomletým pepřem čtyř barev a zvěřinovým kořením.
 - 
                                5
Na talíře rozdělíme plátky masa, zalijeme hříbkovou omáčkou. K okraji talíře položíme zelené fazolky. Každou porci ozdobíme vrchovatou lžicí husté zakysané smetany a servírujeme.