Selský bochník
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 190 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 114 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 2.3 mg
 - Draslík 11.4 mg
 - Vláknina 8520 mg
 - Vitamín A 8520 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku a sůl dáme do velké mísy. Vložíme změklé máslo, cukr, droždí
 - 
                                2
a důkladně promícháme. Uprostřed přísad uděláme důlek a zalijeme vodou. Těsto zpracujeme pomocí elektrického hnětače.
 - 
                                3
Zpracujeme těsto, až je hladké a pružné a utvoříme kouli. Těsto dáme do mísy, zakryjeme fólií potřenou olejem a necháme na teple kynout 1-1,5 hodiny, až těsto zdvojnásobí objem.
 - 
                                4
Těsto přeneseme na lehce pomoučený vál a zpracováváme je 2-3 minuty, až je hladké.
 - 
                                5
Vymažeme koláčovou formu. Vytvarujeme bochník. Volně zakryjeme olejem pomazanou fólií a necháme kynout na teple 1-1,5 hodiny, až těsto dvojnásobně nabude.
 - 
                                6
Bochník posypeme drcenou pšenicí. V troubě předehřáté na 230°C pečeme 20-25 minut, až chléb pěkně vykyne a je dobře upečený.