Bílý chléb - malý bochník

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 450 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Droždí
  • 2.4 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1.5 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 277 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 9.9 mg
  • Draslík 58.6 mg
  • Vláknina 135 mg
  • Vitamín A 135 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pečicí nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami.

  • 2

    Do jednoho rohu nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.

  • 3

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 4

    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme.

  • 5

    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu