Kuře se sladkou mandlovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mandle
  • 1200 g Kuře
  • 50 g Rozinky tmavé
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1050 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 430 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 312.8 mg
  • Draslík 766.8 mg
  • Vláknina 6142 mg
  • Vitamín A 6142 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 7.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky vlijeme mléko a vsypeme na kostičky nakrájenou žemli. Přidáme spařené, oloupané a nahrubo nasekané mandle, omyté rozinky, cukr a nasekanou petrželku. Vmícháme žloutek, rozpuštěné máslo a vše dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílku.

  • 2

    Očištěné a omyté kuře naporcujeme, osolíme a urovnáme do pekáče vymazaného máslem. Na každou porci navršíme lžíci připravené nádivky.

  • 3

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 80 minut a podle potřeby mírně podléváme vodou (nebo vývarem).

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu